Pražská Čokoláda
Silvie Steinerová se v roce 2005 rozhodla vzkřísit legendární historickou cukrovinářskou značku Nachfolger, jejíž historie sahá ke konci 19. století. A díky ní měla Česká republika statut významného výrobce luxusní čokolády. V té době Silvie ještě vlastní čokoládu nevyrábí, nýbrž pracuje jen s přebalenou kvalitní čokoládou a s luxusními obaly s pražskými motivy začíná Silvie zásobovat duty free obchody na pražském letišti a značka Nachfolger se stává významným a vyhledávaným suvenýrem mezi turisty. Po počátečním úspěchu se k Silvii Steinerové v roce 2011 přidává její životní partner Petr Kovařík a vzniká značka Steiner & Kovarik. O rok později Silvie a Petr zavádějí v Praze vlastní výrobu vysoce kvalitní čokolády, a tak začínají znovu budovat luxusní značku čokolád vyráběných v Česku. Úspěch Pražské Čokolády stojí v prvé řadě na společné vášni a lásce k čokoládě, na vysoce kvalitních surovinách a na poctivé práci všech v týmu. Významnou ingrediencí úspěchu značky je však radost, se kterou pracují nejen Silvie s Petrem, ale celý tým Pražské Čokolády.
Láska k čokoládě
Pracovat s radostí je jednou z našich důležitých hodnot. Vlastně jedna z nejdůležitějších hodnot. Chceme, aby výsledek odrážel to, v co věříme. Zpracováváme jen ty nejkvalitnější suroviny, protože čokoládu nejde ošidit. Kakaové boby máme od malých farmářů, používáme jen pravou skořici a ty nejkvalitnější mandle a oříšky. Každá tabulka naší čokolády je ručně odlévaná, zdobená i zabalená. Designové návrhy obalů jsou vizitkou a srdcovou záležitostí Silvie Steinerové. Věříme, že když je čokoláda tvořena s láskou, je výsledek potěšením a radostí.
Všechny naše čokoládové řady podtrhují filozofii, které věříme. Respekt k tradicím a jedinečnosti odráží řada českých osobností, respekt k životu ochutnáte při otevření řady posvátné geometrie a mandal a vnitřní životní sílu najdete i v řadě Aluna, což v jazyce Kogi znamená spirituální síla. Věříme v sílu energie. Co dáváte, dostanete zpět.
Malá, ale rodinná
Někoho občas překvapí, jak malý tým za tím vším stojí. Šest obchodů v Praze, 1 čokoládová kavárn a dva obchody v Ománu. Naši čokoládu exportujeme do Evropy i Asie. Exkluzivně ji od nás odebírá Ománský sultán a šejkové z dalších emirátů nebo i České velvyslanectví v Dubaji, Jsme oblíbeným turistickým suvenýrem v duty free obchodech a vytváříme exkluzivní řady čokolád pro známé osobnosti nebo speciální zakázky pro korporátní klienty. Umíme vyhovět většině požadavků. Umíme gravírovat, tisknout laserem na dřevo a vytvořit jakýkoliv obal. Přesto je náš tým malý a naše kanceláře mají rodinnou atmosféru. Aby ne, pracuje u nás celá rodina. Naše děti jsou nejaktivnější ochutnávači a na výpomoc přijdou známí i sousedé, když je potřeba. Ctíme přirozenou diverzitu a každého bereme takového, jaký je. Klíčové je pro nás, aby lidé pracovali s chutí, nadšením a pokorou. Smysl pro humor jsou plusové body a víc čokolády. Umíme si po práci všichni sednout, dát si víno a spolu se zasmát a to je vlastně nejlepší benefit.
Odpovědní sami za sebe
Naše filozofie plyne naší firmou tak přirozeně jako vůně čokolády. Najdete tu svobodu, volnost a důvěru. Věříme v to, že každý si vybíráme svou cestu a jsme za ni zodpovědni. Hledáme k sobě lidi, kteří rádi jdou vlastní cestou, mají svůj styl a nebojí se přinášet vlastní nápady. A co je nejdůležitější, vědí, co znamená odpovědnost jako nedílná součást svobody. Hledáme schopnost být upřímní, umět se postavit neúspěchu, dělat chyby jen jednou a umět se z nich poučit. Naštěstí naše hodnoty nemusíme složitě vysvětlovat, jsou vidět v každém detailu a buď vás to nadchne a přidáte se nebo ne. Obojí je správně. A jako první pomoc na každý problém máme čokoládu. Hodně čokolády.
Srdce i mysl dokořán
Pod tím vším je jeden jediný princip „mít srdce i mysl otevřenou všemu, co přichází.“ Jsme lidé, kteří se neustále učí přijímat i dávat, kteří se vzájemně poslouchají a umí si vymezit s pokorou vlastní hranice. Není tu vedení a zaměstnanci, ale všichni jsme na jedné lodi s jasným záměrem mít udržitelnou firmu a inspirativní značku. Silva i Petr jsou v těch principech příkladem. I když mají velkou zodpovědnost a někdy to není snadné, jdou příkladem a sami žijí. co ve firmě i mimo ni hlásají. Nenabízíme velké peníze ani blýskavé benefity jako firmy kolem nás. Jinde si určitě vyděláte víc peněz, ale naše nabídka je svoboda a dobré vztahy. Pokud to máte stejně, nabízíme vám prostředí, kde vás to bude prostě bavit.
Vždy jsem vnímal, že naší vizí je dělat kvalitní čokoládu, s láskou a být vstřícní k lidem. Nedělat čokoládu jenom s vidinou úspěchu, ale s vidinou udělat lidem radost.
Stanislav Dobeš
Když jsem si zjišťoval informace o firmě, viděl jsem miliónové obraty a říkal jsem si, že to bude kolos, kde se peníze točí, jak na běžícím pásu. Realita je, že si tady připadáte, jak na rodinný chatě. Ráno dáte vařit čokoládu a u toho si povídáte s lidma, je to nenucený, příjemný a lidský. Za svých 13 let, co pracuji, jsem nikdy neměl kolem sebe takový kolektiv. Líbí se mi ta diverzita lidí, open minded myšlení a žádné předsudky. Nikdo neřeší, jestli je někdo bílej, černej, gay, Ind, nebo Francouz. Všichni jsou si tu rovni.
Za naším úspěchem je kvalita, služba a celá komunikace. Do této chvíle nikdo nedokázal spojit výrobu čokolády se zakázkovou výrobou, výrobou obalů a mít celý to portfolio - pralinky, tabulky a hlavně dražé. A téměř v každé té kategorii dnes máme ohodnocené produkty.
Chtěla bych, aby naše značka byla světoznámá, ale nejen díky kvalitní čokoládě, ale díky tomu všemu tady. Díky tvořivosti, nápaditosti, filozofii a hodnotám, kterým věříme.
Inovace a výzvy
Překážky jsou příležitostmi se něco nového naučit. Hledáme každý den, jak vytvořit něco jinak, ojediněle či netradičně. Když nám někdo řekne, že něco nejde, je pro nás výzva to zvládnout. Největším buldokem je Jirka, který slovo „nejde“ ani nezná. My ostatní se přidáváme. Pokaždé, když se objevilo něco, co jsme neměli, našli jsme cestu, jak to zvládnout, protože to, co děláme, je o tvořivosti a nápaditosti. Tím, že se musíme přizpůsobovat novým podmínkám a požadavkům, se každým dnem učíme další dovednosti, které můžeme uplatnit v dalším projektu. Nevadí nám přijímat kritiku, protože se z ní rádi poučíme. Naše nápaditost nám poskytuje svobodu dělat si věci po svém a nebýt závislí na nápadech a názorech lidí mimo Pražskou čokoládu.
Láska, radost a štěstí jsou vědomou volbou každého člověka.
Silvie Steinerová
Svoboda
Vyznáváme svobodu existence, práce i konání s respektem ke svobodě ostatních. Důležitější je pro nás nadšení, tvořivost a vlastní iniciativa než úkolová práce.
Láska a radost
Láska a radost jako vědomá volba. Děláme, co milujeme. Milujeme, co děláme. Volíme si život v radosti, kterou skrze čokoládu a úsměv dáváme dál.
Odpovědnost
Odpovídáme za své činy, myšlenky i pocity. A to nejen v práci, ale i v životě. Chceme pracovat s lidmi, kteří neznají problémy, nýbrž čelí výzvám.
Pokora
Uvědomujeme si sebe sama v rámci celku, tak jako buňka, která má informaci o celém organismu. Jednáme s respektem k sobě i druhým.
Hledáme k sobě lidi, kteří se nebojí
Lidi, kteří se nebojí práce. Lidi, kteří se nebojí zodpovědnosti. Lidi, kteří se nebojí někdy rozhodnout jako CEO a jindy pomoct, kde je potřeba od balení po úklid. Každý lidský úspěch potřebuje trochu odvahy, trochu štěstí a velkou míru vlastního sebevědomí a uvědomění si, že jsme, jak v životě, v práci, tak i mimo něj, za sebe plně odpovědní. Hledáme k sobě kolegy, kteří se nebojí být sami sebou, zasmát se vtipu ze základky a umět sdílet potíže, když nastanou. Hledáme k sobě kolegy, kterým není cizí vstřícnost a pokora. Chceme spolupracovat s lidmi, kteří se nebojí otevřít pusu a říct svůj názor, kteří se nebojí prosadit, ale nepotřebují se nad nikoho povyšovat, ani se před nikým ponižovat.
Já bych ráda přála lidem upřímnost, aby si uměli dovolit být otevření a nebát se to, co si myslí a cítí uvnitř, pustit ven. Lidé jsou kolikrát nespokojení a neřeknou to. Drží to sobě a to je pro mne obrovsky zbytečné. Často neumíme říkat pravdu. Pražská čokoláda je místem, kde to jde a kde je to dokonce vítané. A to je hodně cenné.
Balance a rovnováha je pro mě stav, kdy jeden člověk respektuje pohled toho druhého. Vnímá, jak na konkrétní věc nahlíží a nesnaží se mu vnutit svůj názor.
Poctivost v řemeslu
Hned za kvalitou surovin, jsou dalšími ingrediencemi našeho úspěchu poctivá práce a špičkové technologie. Když jsme se rozhodli vyrábět vlastní čokoládu, hledali jsme v zahraničí ty nejlepší stroje. Například na mandle máme jeden z nejlepších dražovačů v Evropě. Díky tomu mají tu správnou vrstvu čokolády. Všechny peníze, které jsme vydělali, jsme neváhali investovat do strojů, lidí a vylepšování postupů. Nic neděláme napůl. Každý jeden produkt nese naši značku, naše jméno, a proto chceme vytvářet jen takové produkty, které bychom my sami chtěli dostat nebo věnovat svým nejbližším. Značka Steiner & Kovarik vznikla s cílem na tuto tradici navázat a vytvořit český produkt, který můžeme s hrdostí prezentovat doma i v zahraničí. Nechceme pouze prodávat kvalitní čokoládu. Chceme prodávat čokoládu včetně našeho příběhu, filozofie a radosti, která je v celém procesu tvorby obsažena.
Pražská Čokoláda
Naše čokoládové království včetně malé výroby najdete na Plzeňské ulici v Řepích. Pod Pražským hradem máme naše obchody v Nerudově ulici, na Starém městě v Karlově ulici a také na letišti. A jednu taky v Ománu.
Momentálně nejsou otevřeny žádné pozice.